Sitte mie päätin pittää heti taukoa laskiaispullien syönnissä, ettei mene - kuten niin monena vuona aikasemmin - ihan mahottomaksi. (Niitä pullia, jotka tehin ja söin kotona, ei lasketa, koska ne oli niin kamalan rumia.) Tällä viikola sallin sitte itteleni kahtena päivänä aivan mahtavat laskiaispullat lounasravintola Toivosta. Ainoa mikä sielä on miinusta, on se, ettei ole semmosia pullia joissa on sekä mantelimassaa että hilloa (niin, ja sen vadelmahillon vois mieluusti vaihtaa vaikka mansikkahilhoon). No, otin toisena päivänä toisenlaisen.
Nuista erilaisista täytheistä tuli miehleen, että jotenki ruottalaiset on vieny tuon laskiaispullien tuunaamisen ihan omale tasole. Kattoo vaikka tuota nettisivua www.semlor.nu (en semla = laskiaispulla), josta löytyy kaikkia mielenkiintosia ideoita. Minun yksi ehoton suosikki länsirajan takana on kuitenki se versio, jossa mantelimassa on vispattu kerman sekhaan, nimelthään groda (en groda = sammakko). Niitä ei oikeastaan kahta enempää pysty syöhmään yheltä istumalta, koska se mantelimassakerma on jotenki aika tujua tavaraa.
Mie olen aatellu, että ens viikon saan syä (hillitysti) laskiaispullia. Sitte täytyy siirtyä tarpheen tullen köyhiin ritareihin, koska nehän on niinkö melkein sama asia hillon ja kerman kans ko laskiaispullat. Häätyy vain käyä hakemassa mummolta leetaa pakasteesseen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti